Trainingen

Trainingen: Leren door te ervaren en te voelen

Ik geef verschillende trainingen met als rode draad zelf ervaren en voelen. Bij al mijn trainingen staat dus voorop dat ervaren en veel zelf doen de beste manier van leren is. Ik vind het ook leuk om trainingen of workshops op maat te maken.

Ik geeft een ACT- training, die over een week of 8 is verdeeld, uiteraard met veel oefenen. Deze training kan verschillende accenten hebben zoals omgaan met stress of moeilijke dingen. ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapie of Training. ACT is een bewezen effectieve aanpak voor ontzettend veel soorten mensen en situaties. Hierbij erkennen we pijn, lastige gevoelens en gedachten en gaan ze niet uit de weg. Door ze te herkennen en te erkennen, ruimte te leren geven, komt er ruimte voor dat wat echt belangrijk is. Je leert geen energie meer te stoppen in het wegdrukken van nare dingen en die energie juist te richten op stappen zetten in de richting die jij wilt en dingen te ervaren die je daarvoor niet kon voelen. Kortweg: ACT leert je om mentaal flexibeler en weerbaarder te worden, je bewust te worden van alles wat je denkt en voelt waardoor je in een worsteling terecht kan komen. En op een zachtaardige manier om te kunnen gaan met alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je op weg gaat richting je doelen en dromen.
Gedurende en na een training zul je merken dat het werken aan het vergroten van je psychologische flexibiliteit met ACT zoveel zinvoller is dan te proberen negatieve gedachtes om te zetten in positieve gedachtes in de hoop daarmee je gedrag te veranderen. Die gedachtes laten zich namelijk helemaal niet sturen! En ondertussen zit je nog steeds met gedrag wat je niet verder brengt! Tijdens de training leer je anders en beter om te gaan met al die gedachtes waardoor je meer ruimte en rust zult ervaren en je kunt focussen op dat wat voor jou echt belangrijk is. ACT verandert je voor de rest van je leven. Ten goede!

Wil je persoonlijke begeleiding? Dan kan je ook bij mij een coachingstraject volgen.

Daarnaast heb ik een aantal andee training ontwikkeld en die liggen klaar. Bijvoorbeeld:

  • Grip op je grens. Ontwikkeld voor zorgpersoneel en erg goed gewaardeerd. Deze training is veel breder inzetbaar. Wie herkent het niet dat iemand over je grens heen gaat en dat jij je daarbij heel rot voelt en niet goed weet hoe je dit om kan buigen.
  • Effectief omgaan met verbale agressie. Deze training was oorspronkelijk gemaakt voor mensen in het onderwijs, waar vaak verbale agressie voorkomt. Ook bij deze training gaat het een stukje over hoe je je grenzen bewaakt, hoe je bepaalde vormen van verbale agressie herkent en hoe je er effectief mee om kunt gaan.
  • Bemiddelen op de werkvloer. Hoe kun je een conflict laten de-escaleren? Voor veel doelgroepen geschikt. Zo heb ik wijkagenten schoolleiders en leidinggevenden getraind.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Trainingen Renate Reijns