Coaching

Vastlopen of worstelen

Loop je regelmatig vast, worstel je met dingen op je werk, studie of met familie? Of blokkeer je van de stress. Voel je je futloos, voel je je niet goed genoeg? Weet je eigenlijk niet goed meer wie je bent of wat je wilt?
Wil jij mee uit het leven halen en kunnen kiezen wat voor jou echt belangrijk is? Coaching biedt je de begeleiding hierin. Je krijgt zicht op je patronen, negatieve gedachten en dat waar je tegenaan loopt. Samen gaan we oefenen om je focus te richten op het tijdig waarnemen van die patronen en al die gedachten en ga je actief stappen zetten in de richting die jij eigenlijk op wilt. Coaching kan je bewuster en mentaal weerbaarder of flexibeler maken, in balans en met ruimte om mee te veren met het leven, en het kan je leren iets “lichter” te leven.

Wandelen

Met veel plezier coach ik ook jong-volwassenen. Je toekomst kan onzeker aanvoelen, gestrest, en dat kan je functioneren belemmeren. Je kan van coaching of een training nog een heel leven plezier hebben en een grote persoonlijke groei doormaken. Als je het leuk om in de natuur te zijn kan ik ook met je wandelcoachen waarbij ik dan gebruik maak van de natuur en de ruimte om ons heen.

ACT

Voor de coaching gebruik ik de nieuwste inzichten van de psychologie in de vorm van ACT. ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapie of Training. ACT is een bewezen effectieve aanpak voor ontzettend veel soorten mensen en situaties. Hierbij erkennen we pijn, lastige gevoelens en gedachten en gaan ze niet uit de weg. Door ze te herkennen en te erkennen, ruimte te leren geven, komt er juist ruimte voor dat wat echt belangrijk is. Je leert geen energie meer te stoppen in het wegdrukken van nare dingen en die energie te gebruiken en te richten op stappen zetten in de richting die jij wilt en dingen te ervaren die je daarvoor niet kon voelen. Kortweg: ik leer je om op een zachtaardige manier om te kunnen gaan met alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je op weg gaat richting je doelen en dromen. De coachingssessies zijn naast gesprekken ook veel doe-sessies. Leren is doen en ervaren. En zoals Leonard Cohen ooit zei: Act the way you’d like to be and soon you’ll be the way you act.
Mindfulness is een onderdeel van mijn aanpak en van ACT. En niet op een zweverige manier waarmee mindfulness nog wel eens in het nieuws kan komen. Mindfulness leert je ook niet om bijvoorbeeld van je stress of nare gedachten af te komen maar juist om een manier te vinden om er anders mee om te gaan. Dit houdt in dat je je gedachten en gevoelens bewust toe kunt laten op dat moment als onderdeel van je ervaring zonder er tegen te vechten of het weg te willen drukken en er juist bewust naar te kunnen kijken. Van automatische reactie naar bewuste keuze.
Bewust leven met wat voor jou belangrijk is in plaats van dat je het gevoel hebt geleefd te worden. Bewust verbinden met jezelf, het leven en anderen. En daarmee goed voor jezelf zorgen.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Je kan ook een training bij me volgen. Zie daarvoor mijn trainingen-pagina.

Coaching Renate Reijns

Nooit stoppen met met leren en meer uit jezelf te willen halen…. Ga nu op pad!