Over mij

Ruimte en vrijheid

Ik heb de stap gezet om buiten mijn oorspronkelijk comfortzone te ontdekken wat voor passies ik nog meer heb. En een daarvan is mensen helpen bij het (her-)vinden van verbinding, en dat wat echt voor jou belangrijk is. En mensen helpen gemakkelijker en duidelijker met elkaar te laten communiceren, zodat conflicten eerder herkend en opgelost kunnen worden. Mensen laten ervaren welke vrije keuzes er zijn en wat het is dat je kan belemmeren door je  “programmering”. De vrijheid en ruimte en rust die dit geeft en waardoor je kunt kiezen voor wat voor jou belangrijk is is zo mooi!

Na een carrière als wetenschapper in de sterrenkunde en projectmanager, o.a. bij TNO en als zelfstandige heb ik in 2006 de stap gezet om mediator te worden. Binnen groepen en zeker ook in de werksfeer, families of buren, is regelmatig wrijving. Dit komt vaak door onduidelijke of beperkte communicatie en de gevoelens en overtuigingen die veel dieper liggen.

Ik ben 15 jaar Registermediator MfN geweest en was familiemediator bij de doorverwijzingsvoorziening van de Rechterlijke Macht (sinds 2011). Ik heb er bewust voor gekozen om niet meer deel te nemen aan het MfN register. Daarnaast ben ik bemiddelaar bij Bureau Bemiddeling & Mediation. Ik heb mij gespecialiseerd in familiezaken en help bijvoorbeeld als mediator ouders een goed ouderschapsplan te maken of een goede omgangsregeling. Hierbij staan de kinderen altijd centraal.

Vervolgens heb ik de opleiding en advanced opleiding ACT gedaan. U kunt mij ook vinden bij de ACT Professionals. Deze manier van werken met mensen, als coach en als trainer sluit enorm aan bij hoe ik mensen verder wil helpen, vanuit jezelf, zonder oordelen en vanuit een diepere bewustwording.

Ik vind het erg leuk om mensen iets te leren, kwartjes te laten vallen en verder te helpen. Het coachen van individuen vind ik bijzonder om te doen. Trainingen of workshops geven is ook altijd fantastisch. Rode draad hierbij is steeds zelf ervaren en voelen omdat ik weet dat dat een van de beste manieren is om te leren. Ik vind het ook leuk om trainingen of workshops op maat te maken.

Ik maak bij intervisiegroepen altijd gebruik van creatieve en voelende methodieken. Deze komen o.a. voort uit ACT en voice dialogue opleidingen. Hiermee bereik je diepere inzichten waarmee mensen echt verder kunnen.

Ik houd erg van de natuur, actief buiten zijn, sporten en als het kan probeer ik coaching en trainingen op de een of andere manier te combineren met “buiten”. In mijn vrije tijd geef ik o.a. sportles, een total workout.

Renate Reijns