Spotted Eagle Ray - Malediven, foto Renate Reijns
 


ConsultancyAls consultant onderzoek ik samen met het management de juiste missie, visie en strategie voor uw organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door het starten van een dialoog om inzicht te krijgen in de complexiteit van organisaties en de drijfveren van de betrokkenen. Het uiteindelijke doel is om de unieke organisatie-patronen te begrijpen en daarmee mensen te helpen te begrijpen wat hun organisatie is, wat de organisatie drijft en hoe de organisatie duurzaam kan worden ontwikkeld.

Ik kan als consultant een bijdrage leveren als:
  • Organisatieontwikkeling: ontwerp en beschrijving van bedrijfsprocessen en implementatie van werkwijzen, inventariseren van problemen, analyseren en efficiŽnt veranderingen en ontwikkelingen doorvoeren in een periode van organisatieontwikkeling of reorganisatie.
  • Procesbegeleiding: workshops, teamsessies en werkconferenties.
  • Trainer: conflicthantering.
Ik ben een gelicenseerd Energy8 consultant. Energy8 is een tool die inzicht geeft in de complexiteit van organisaties en de identiteit van de organisatie en medewerkers. Uitgangspunt is de groep en niet individuen in de groep. Het onderliggende model van Energy8 is gebaseerd op acht archetypische systemen of identiteiten en en geeft inzicht in organisatiepatronen. Het creŽren van inzicht in deze unieke organisatiepatronen helpt mensen te begrijpen wat hun organisatie is, wat de organisatie drijft en hoe de organisatie zich duurzaam verder kan ontwikkelen. De rapportage die uit het onderzoek volgt, geeft een Ďzelfportretí van de organisatie. Dit geeft scherp zicht op mogelijke dilemma's en weerstanden die te verwachten zijn bij een bepaalde verandering en daarnaast ook een beeld van de kracht van een groep. Het zelfportret is een effectieve start voor een dialoog of workshop over de organisatie en hoe deze verder te ontwikkelen.

Een team dat winst wil halen uit de diversiteit van de individuele persoonlijkheden moet deze met elkaar en met de doelen van het team verbinden. Als je beseft dat organisaties in de eerste plaats verzamelingen mensen zijn, volgt automatisch dat communicatie hierbij een belangrijk aspect is.